کاشی کاری نکته Yourself Obtainable را بسازید

از آن جا که سطح دیوارها یا کف برای کاشی کاری همیشه صاف نیستند و شکل مربعی ندارند، میتوان خطوط راهنمایی را برای نصب کاشی روی سطح علامت زد. برهان او مورد پذیرش عدّهای از حکما و مورد مناقشۀ برخی دیگر قرار گرفته است که از جملۀ ناقدان آن مرحوم میرزا ابوالحسن جلوه است که معاصر با آقا محمدرضا قمشهای است. میرزا یحیی در حدود ۹۵ سالگی در روز چهارم فروردین ماه ۱۳۱۰ ه.ش (۵ ذی قعده سال ۱۳۴۹ ه.ق) در اصفهان فوت کرد. پدر میرزا یحیی، استاد اسماعیل کاشی پز اصفهانی ، از اساتید کاشی کاری بوده و قسمتی از تزیینات کاشی کاری مسجد سید اصفهان درسال۱۲۵۶ ه.ش (۱۲۹۴ ه.ق) از آثار او است. آقا میرزا یحیی مدرس بیدآبادی (۱۲۱۷-۱۳۱۰ ه.ش) (۱۲۵۴-۱۳۴۹ ه.ق) متخلص به یحیی و معروف به میرزا یحیی مدرس اصفهانی، از علما و استادان ادبیات آئینی در اواخر دوران قاجار بود. ادعا شده که اشکالات میرزا ابوالحسن جلوه بر اين برهان وارد نيست، و در عین حال بیان شده است که خود برهان هم تمام نیست، زیرا در آن ميان مفهوم و مصداق وجود خلطي صورت گرفته است. اینگونه دیوارها را با قطعات گل پخته به اشکال هندسی و غیر هندسی میساختهاند و چون در فواصل آنها حفرههایی پدید میآمده میکوشیدند که شکل سوراخها نیز زیبا باشد.

میرزا یحیی به فارسی و عربی شعر میگفت و هر روز مداحان و مرثیه سرایان به خانه او آمده و اشعار و سرودهای او ، به خصوص مراثی او را شنیده و یادداشت می کردند و از آنها را در مجالس روضه و احیا استفاده می کردند. مدرس بیدآبادی در مدرسهٔ میرزا حسین واقع درمحله بیدآباد (اصفهان) و همچنین در خانه مسکونی خود در کنار مسجد سید، حوزه درس برقرار کرده بود. طلاب و دانشچویان درعلوم متفاوت شامل: ادبیات و فقه، اصول و کلام و منطق و معانی از کلاس درس او استفاده میکردند. شریعتمداری، علی، اصول و فلسفهٔ تعلیم و تربیت، انتشارات امیرکبیر، ۱۳۶۴. هتل بادله ساری در سال ۱۳۶۴ فعالیت خود را آغاز کرد. و بسیاری از مزایای کشاورزی دیگر است و از این بین شهرستان رشت با ۶۴ هزار ۲۵۰ هکتار زمین زراعی که ۷۵ هزار بهر ه بردار در ۶ بخش و ۱۸ دهستان این شهرستان فعالیت میکنند و حاصل آن سالانه ۲۹۵ هزار ۵۵۰ تن شلتوک است که از این میزان شلتوک ۱۷۷ هزار و ۳۰۰ تن برنج سفید استحصال میشود و همچنین با تولید ۱۰ درصد برنج سفید کشور رتبه اول را در زمینه تولید برنج سفید در کشور دارد و یکی از شهرستانهای برنج خیز کشور است و حدود یک درصد برنج استان را تولید میکند.

توحید وجودی از جملۀ مسائل عرفانی است که مورد قبول بسیاری از پیروان مکتب عرفانی ابن عربی است. حاج محمدجعفر لاهیجی (لنگرودی)، نزد وی حکمت آموخت و آموختن شرح فصوص ابن عربی شروع کرد. او در حواشی بر تمهید القواعد و نیز حواشی بر شرح مقدمه قیصری بر فصوص الحکم، استدلالی را بر توحید وجودی اقامه کرده کاشی پالرمو است. او منابع مکتوب معتبری را ذکر کرده و هر آنچه به صورت شفاهی از دیگران شنیده را به دقت و با ذکر اسم افراد نوشتهاست. «مثل آن است که کسی آن را با دهان زده و دیگران کوشیدهاند ناشیانه به آن قوام ببخشند.» گفتگوی بیضایی با قوکاسیان نیز همین معنی را میرساند؛ یعنی فیلمساز زمزمهای روی نوارِ کاست ضبط کرده و به هر دو آهنگسازِ فیلم داده تا از رویش موسیقیِ فیلم را بسازند. بیشتر اقداماتی که در این ایوان صورت گرفته مربوط به قرن دهم ه.ق/شانزدهم-هفدهم م یعنی دورهٔ صفوی است. آقا محمدرضا صهبای قمشهای (زادهٔ ۱۲۳۴ق - قمشه اصفهان) فرزند شیخ ابوالقاسم، حکیم و عارف قرن ۱۳ قمری و از حکمای اربعهٔ تهران است که بر مبنای عرفان ابن عربی و مشرب صدرایی نخست در اصفهان، فلسفه و عرفان تدریس میکرد.

فخر به معنای گل پخته (در عربی نیز فخوری و سازنده آن فخار و همچنین در قرآن مجید خلق الانسان من صلصال کالفخار آمدهاست) و مدین مانند مادگی، حفره و فروررفتگی و روی هم رفته به چیزی گفته میشد که قسمتی از آن را گل پخته و سفال یا کاشی و باقی را فرورفتگی و روزنههای کوچکی تشکیل میداد. فخر و مدین به شبکههای درون حصار و باره باغها و اماکن مذهبی گفته میشود که به صورت مشبکهای تکرار شوند، میساختهاند، تا از بیرون درون زیبای آن را بتوان نگریست، چنانکه دیوار باغهای دو سوی چهار باغ اصفهان و ایوان بازارهای پیرامون نقش جهان چنین بودهاست. سرطاوه که زمانی به خال لب دریاچه پریشان معروف بود بعد از زلزله خالی از سکنه میباشد. ام. پی، معمار معروف آمریکایی است. در مراسم گشایش این موزه، یو-یو ما نوازنده معروف آمریکایی هنرنمایی نمود. این بقعه تنها بنای باقیمانده از قوچان قدیم است که در شهر کهنه (۵ کیلومتری شمال غربی قوچان فعلی) واقع است و برخی بنیاد این بنا را به دوران سلطان محمد خوارزمشاه نسبت دادهاند.