راک استار بودن در صنعت شما یک موضوع از کاشی است
بر بالای در ورودی مسجد به خط نستعلیق سفید بر زمینه کاشی لاجوردی اشعاری نوشته شده که نویسنده محمد رضا امامی و تاریخ آن ۱۰۸۰ ه.ق است. در مسجد حکیم اصفهان نیز چندین کتیبه به خط محمد رضا امامی دیده میشود: کتیبه سردر شمالی مسجد به خط ثلث سفید بر زمینه کاشی لاجوردی که تاریخ آن ۱۰۷۳ه.ق یعنی سال اتمام مسجد است؛ کتیبه داخل ایوان که بعد از آیات و عبارات قرآنی نام محمد رضا امامی و تاریخ ۱۰۷۱هجری؛ کتیبه گنبد به تاریخ ۱۰۶۹ه.ق کتابت شدهاست؛ کتیبه اطراف محراب نیز محمد رضا امامی و تاریخ کتابت ۱۰۷۱ه.ق است؛ کتیبه شبستان شرقی به تاریخ ۱۰۶۹ه. عباسقلی غفاریفرد با بررسی متونی همچون صفوهالصفا، تاریخ حزین اثر حزین لاهیجی و روضهالصفویه بر این باور است که مکانهایی که این منابع از آن نام میبردهاند، امروز در جمهوری آذربایجان قرار دارند. دادهها نشان میدهد که دو تن از کردها منشأ غیر قبیلهای داشتهاند و لذا احتمالاً بخشی از سازمان دیوانی سلطنتی بودند. در مسجد مصری اصفهان نیز کتیبهای بر یک لوح سنگ مرمر در داخل مسجد اثر محمد رضا امامی است که با خط نستعلیق برجسته اشعاری نوشته شده که مصراع آخر آن تاریخ ۱۰۶۱ ه.ق را نشان میدهد.
↑ «بقعه دو خاتون حلیمه و حکیمه، نشان ارادت اهالی شهرکرد به اهل بیت(ع)». ↑ «چرا مردم کمتر هتل میروند؟ شغل بیشتر مردم کشاورزی بوده و در سالیان اخیر گرایش جوانان به مشاغل حکومتی و دولتی حائز توجه بوده است. در مجموع ۲۹ کتیبه از کتیبههای ابنیه تاریخی اصفهان به خط محمد رضا امامی است که قدیمیترین آنها تاریخ ۱۰۳۸ه.ق در مسجد شاه اصفهان و آخرین آنها مربوط به سال ۱۰۸۱ه.ق است. در مسجد جامع اصفهان نباید از پوشش طاق چشمهها غافل شد؛ ۴۷ دهانه ساخته شده و از ۵۰ روش مختلف برای تزئین آن استفاده شدهاست. در مسجد لنبان از مساجد زیبای اصفهان که در محله قدیمی لنبان واقع شدهاست. مدرسه علمیه ناصریه یا ناصری یا مدرسه عباسی در گوشه جنوب خاوری صحن مسجد امام اصفهان جای گرفته است. در مسجد مقصود بیک اصفهان نیز کتیبهای به خط محمدرضا امامی است که در آن به نام شاه عباس اول و مقصود بیک اشاره شدهاست.
این اثر در رواقی که امروزه به مسجد امام خمینی شهرت دارد، قرار گرفتهاست. اکثر آثار خوشنویسی به جا مانده از محمد رضا امامی کتیبههایی است که او نوشتهاست و اغلب آنها به خط ثلث و در اصفهان است. «قسمت اعظم کتیبههایی که نام او را بر خود دارند، در اصفهان هستند؛ ولی در قم، قزوین و مشهد نیز یافت میشوند. در شهر قم، قزوین و مشهد نیز نمونههایی وجود دارد. سورگلم از دو واژه «سور» و «گلم» تشکیل شده که در زبان بلوچی «سور» به معنای شور و «گلم» به معنای برکه آب میباشد؛ در واقع اسم روستا از برکه آب شوری گرفته شده که در گذشته در این منطقه وجود داشتهاست. دربارهٔ نسب میر بزرگ گفتهاند که او از فرزندان علی المرعش پسر عبدالله بن محمد بن حسن بن حسین الاصغر از فرزندان امام چهارم است. کتیبه داخل محراب به خط ثلث سفید بر زمینه کاشی لاجوردی رنگ روایتهایی از محمد را بیان میکند که ساخت آن مربوط به زمان شاه سلیمان صفوی در سال ۱۰۶۲ خورشیدی (۱۰۹۵ هجری قمری) است.
از جمله کتیبهای که بر بدنه گنبد (بالای کتیبه اصلی که به خط علیرضا عباسی است) در چهار لوح ثبت شدهاست؛ این کتیبه متعلق به زمان شاه سلیمان صفوی و دارای تاریخ ۱۰۸۶ ه.ق است که در آن از وقوع زلزله و شکاف ایجاد شده در گنبد و تزیین و مرمت مجدد آن سخن رفتهاست. بنای زیبای تئاتر شهر به شکل دایره و براساس طرحی از علی سردارافخمی یکی از شاگردان هوشنگ سیحون با الهام از برج طغرل و در ساختمان آن، ترکیبی جالب از کاشی و آجر به کار رفتهاست. یکی از آثار زیبای محمد رضا امامی کتیبهای است در مقبره شاه عباس دوم در حرم فاطمه معصومه واقع در قم. مسجد شیخ لطفالله به دلیل طراحی منحصر به فرد و پیچیده اش شناخته شده است و آن را به یک جاذبه دیدنی تبدیل کرده است. در زیر کتیبه ثلث سردر باشکوه این مسجد تاریخی که به خط علیرضا عباسی است، کتیبه دیگری به خط ثلث محمد رضا امامی نصب شدهاست. علیرغم اینکه این قصر الان به صورت خرابه است ولی با توجه به اسناد تاریخی و طراحیهایی که در مورد آن بهدست آمده است ما را به شناختی عمیقتر از مهندسی و اجزای تشکیل دهنده معماری ساختمان و همینطور کاشیکاریها و نقاشیهای بکار رفته در آن میرساند.
اگر دوست دارید این نوشتار را داشته باشید و مایل به دریافت اطلاعات بسیار بیشتر در مورد کاشی بر لطفا به بازدید از وب سایت ما.