سند ایمنی مواد غذایی برای اولین بار در کشور تدوین می شود




سند ایمنی مواد غذایی برای اولین بار در کشور تدوین می شود

اقتصاد سیاسی




سند ایمنی مواد غذایی برای اولین بار در کشور تدوین می شود

افزایش دادن:

رئیس اقتصاد – معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه سند امنیت غذایی برای اولین بار در کشور در حال تدوین است، گفت: این سند در مرحله نهایی شدن است، باید حداقل برای این سند ریل گذاری شود. 10 سال آینده در حوزه امنیت غذایی کشور.

به گزارش حوزه اقتصاد به نقل از رادیو مجتبی خیام نکویی، مقام معظم رهبری در مراسم افتتاح سند الگوی کشت چهارمحال و بختیاری که می فرمایند موضوع امنیت غذایی جایگاه ویژه ای در دنیا پیدا کرده است. همچنین امسال را سال معرفی تولید، ایجاد دانش بنیان و ایجاد اشتغال اعلام کرد و با توجه به عقب ماندگی بخش کشاورزی در اقتصاد دانش بنیان، این موضوع نیازمند توجه بیشتر است.
رئیس سازمان علمی کشاورزی و منابع طبیعی کشور افزود: جنگ اوکراین و روسیه نشان داد که وجود پول لزوماً امنیت غذایی کشور را تضمین نمی کند، کشوری که نمی تواند محصولات غذایی استراتژیک را به میزانی تامین کند. نیازهای آن نمی توان ادعای استقلال کرد، استقلال سیاسی کشور در گرو استقلال اقتصادی است و ما باید در تولید محصولات پیشرو روی پای خود بایستیم.
وی با بیان اینکه تولید مواد غذایی کشور در حال حاضر 125 میلیون تن است، گفت: تولید مواد غذایی کشور از زمان پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون 100 میلیون تن افزایش یافته است که بخشی از این افزایش تولید به دلیل افزایش سطح زیر کشت بوده است. و بخشی دیگر به دلیل نفوذ فناوری و دانش به بخش کشاورزی بود.
خیام نکویی ضریب خودکفایی در بخش کشاورزی را 80 درصد عنوان کرد و اظهار داشت: برای جبران کمبود 20 درصدی تولید در بخش کشاورزی، سالانه بین 10 تا 15 میلیارد دلار ارز از کشور خارج می شود. 33 درصد ارز تخصیصی به واردات به واردات روغن می رود، آرد و خوراک مرکب است، بیش از 90 درصد روغن کشور وارداتی است و مدل مصرف نامناسبی در این زمینه داریم.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه پیش بینی می شود جمعیت کشور در سال 1430 به 103 میلیون نفر برسد، گفت: بنابراین نیاز غذایی سالانه کشور 175 تا 180 میلیون تن خواهد بود و مشخص است که کشور نیاز به تولید 50 میلیون تن مواد غذایی دارد. بیایید راه حلی پیدا کنیم.
وی با تاکید بر اینکه سیاست گذاری در کشور مبتنی بر توان غذایی است، خاطرنشان کرد: قدرت غذایی به معنای چند پله بالاتر بودن از امنیت غذایی و همچنین صادرات است.
خیام نکویی با تاکید بر اینکه آب به عنوان منبع اصلی تولید محصولات کشاورزی در سال های اخیر کاهش چشمگیری داشته است، افزود: اگر دمای زمین یک درجه افزایش یابد 10 درصد از تولید محصولات کشاورزی در جهان کاهش می یابد. بنابراین، برای اطمینان از امنیت غذایی، لازم است تولید خود را برای منابع موجود خریداری یا افزایش دهیم.
رئیس سازمان علمی کشاورزی و منابع طبیعی کشور با بیان اینکه نیازمند انقلابی در افزایش بهره وری در بخش کشاورزی هستیم، یادآور شد: برای این منظور باید نظام بهره وری را در بخش کشاورزی معرفی کنیم. از مدلی که پرورش می دهیم صحبت کنیم، یعنی بر اساس منابع و اهداف بتوانیم به امنیت غذایی پایدار در کشور دست یابیم.
وی ادامه داد: از آب، خاک، مواد مختلف، نیروی کار و سایر عوامل موثر در تولید باید به بهترین نحو استفاده شود تا الگوی کشت محقق شود، نقشه تناسب اراضی کشور به تفکیک استان و شهرستان تهیه شده و مطابقت دارد. با داده های موجود، یک مدل کشت اولیه با شبیه سازی چند هدفه برای هر استان تهیه کردیم.
خیام نکویی گفت: الگوی مصرف مواد غذایی کشور نیاز به اصلاح دارد، بخش کشاورزی حدود 30 درصد ضایعات دارد، این میزان معادل تغذیه 18 میلیون نفر است که در مقایسه با کشورهای دیگر رقم بسیار بالایی است که هر ایرانی دور می ریزد. یک قاشق برنج در روز غذای 23 هزار نفر را از بین برد، کمبود غذا در ایران باید کاهش یابد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه سند امنیت غذایی برای اولین بار در کشور تدوین می شود، گفت: این سند در مرحله نهایی سازی است و باید حداقل تا 10 سال آینده ریل گذاری شود. در حوزه امنیت غذایی کشور، مسئول اجرای سند الگوی کشت در استان ها بر عهده استاندار است.
وی افزود: اگر بتوانیم تا دو سال آینده با اجرای طرح کشت، آمار واقعی سطح زیر کشت، حجم تولید و تمامی داده های مربوطه در بخش کشاورزی را بهینه کنیم، به این معنی است که برنامه ریزی درست است، رویکردهای متعددی در نظر گرفته شده است. بر اساس توافق با وزارت نیرو، در حال حاضر 72 میلیارد مترمکعب آب به بخش کشاورزی کشور اختصاص داده شده است که این رقم طی چهار سال باید به 60 میلیارد مترمکعب برسد، یعنی سه میلیارد مترمکعب آب در کشاورزی صرفه جویی کنیم. هر سال.
هیام نکویی با اشاره به اینکه دانش بومی باید با فناوری های روز در بخش کشاورزی نفوذ کند، تاکید کرد: بهره وری در بخش کشاورزی باید افزایش یابد، تولید با دانش افزایش یابد، به دنبال افزایش سطح زیر کشت نیستیم.
رئیس سازمان ملی کشاورزی جمهوری اسلامی با بیان اینکه متوسط ​​عملکرد سیب در هکتار کمتر از 20 تن است، گفت: اما باغداری با فناوری های روز این رقم را به 200 تن در هکتار رسانده است و باید کشاورزان دیگر تشویق شوند. در مدل کشت به کشاورز گفته می شود که چه محصولی را در چه زمانی و به چه روشی کشت کند و روش و برداشت به او آموزش داده می شود.
وی گفت: با اجرای مدل کشت سالانه تا دو میلیارد دلار صرفه جویی ارزی خواهیم کرد، توسعه کشت محصولات علوفه ای کم آب از جمله ارزن، اصلاح سبزی و صیفی در دستور کار است. نیز در دستور کار قرار دارد.
انتهای پیام/







حتما بخوانید:
کاهش تورم نقطه ای و ماهانه / تورم مرداد 41.5 درصد



دیدگاهتان را بنویسید

hacklink al hd film izle php shell indir siber güvenlik android rat duşakabin fiyatları hack forum fethiye escort bayan escort - vip elit escort html nullednulled themesKamagrabuy stripe accountjoybetMobil Ödeme Bozdurmarekorbetgenco bahisdeneme bonusu veren sitelerBağlama büyüsü