پایتون (Python) یک گویش برنامهنویسی قدرتمند، سطح بالا، شیگرا و حرفهایست که روز به روز در حال توسعه و گسترش بوده و برنامهنویسان بیشتری را جذب خود میکند، در این آموزش از قصد داریم مهم این گویش دوستداشتنی آشنا شده و کاربردهای مهم آن را آیتم تحلیل قرار دهیم.

یادگیری کمدردسر پایتون به برنامهنویسان اذن داده هست حیاتی صرف یه خرده وقت و تلاش، اصول اولیه همین گویش را یاد گرفته و اولی برنامه کاربردی خویش را دارای این لهجه طراحی کنند، تعداد کلمه ها با در پایتون کم، ساده و به طور کامل قابل شعور می باشد این موضوع درک و یادگیری همین لهجه را به جهت اعضا تازهکار بسیار بی آلایش کرده است.
در پایتون، برنامهنویسان بدون مشکل خاصی قادرند منطق دستورات را به صورت صریح و روشنی درک نمایند و به جهت همکاران خود تفسیر دهند، ولی که این سادگی منجر نشده پایتون قابلیتهای کمتری نسبت به بقیه زبانهای برنامهنویسی داشته باشد، از همین گویش میتوان برای ساخت برنامههای به طور کامل حرفهای باکیفیت بالا و تولید بازیهای رایانهای استفاده کرد.
پایتون چگونه بهوجود آمد؟
زبان برنامهنویسی پایتون در سال 1991 میلادی بوسیله یک برنامهنویس هلندی بهنام خیدو فان روسوم (Guido van Rossum) ایجاد شد، همین زبان حساس قابلیتهای و شگفتانگیزی که دارااست تحولی در دنیای برنامهنویسی بهوجود آورده است، از توسعهی برنامههای زیر وب گرفته تا تولید بازیهای رایانهای!

در سالهای اخیر، پایتون مورد اعتنا بخش اعظمی از برنامهنویسان بوده و روز به روز بر تعداد آنها افزوده میشود، اگر چه هنوز در جمهوری اسلامی ایران هنوز منزلت خویش را پیدا نکرده است، اما میتوان آیندهی روشنی برای آن خیال کرد، زیرا کاربردهای فراوانی داشته و در برنامهنویسی بسیاری از وبسایتهای دارای گزینه استفاده قرار گرفته است.
پایتون یک لهجه اسکریپتی می باشد که کدهای آن در پلتفرم های لینوکس، ویندوز، مکینتاش، سیستم عاملهای تلفن همراه و حتی پلیاستیشن قابل اجراست و بهدلیل قابلیتهای فراوانی که دارد، به یکی از زبانهای آیتم علاقهی برنامهنویسان وب تبدیل شده و شرکتهای بزرگی نظیر گوگل، یاهو، اینستاگرام، ناسا، یوتیوب و… در سطح بالایی در درحال حاضر استعمال از آن هستند.
نقاط ضعف پایتون
تا به اینجا اصلی جذابیتهای همین زبان آشنا شدیم، البته بد نیست نیمنگاهی هم به نقاط منفی آن داشته باشیم.
پایتون، یک زبان برنامهنویسی مرحله بالاست، درنتیجه برای برنامهنویسیهای سیستمی و مرحله پایین، همچون درایور نویسی یا هستهی سیستمعاملها مناسب نیست.
میتوانید برنامههای مستقل پایتون را به جهت پلتفرمهای ویندوز، مک و لینوکس طراحی نمایید اما اینکار چندان عمل ساده نمی باشد و در بعضی موارد ممکن میباشد خروجی آن باب میل شما نباشد.
نمونه کد متن شده در لهجه پایتون
همانطور که پیشتر اشاره کردیم، همین لهجه سینتکس دوچندان ساده و جذابی دارد، در همین زبان از از سمیکالن و آکولاد خبری نمیباشد و محدودهی بلاکهای کد حساس استعمال از فاصلهها مشخص میشوند، در ذیل میتوانید یک نمونه کد سادهی پایتون را تماشا کنید:
a = int(input()) b = int(input()) print(a+b)
نمونه کد بالا، دو عدد a و b را از ورودی اخذ کرده و جمع آنها (a+b) را در خروجی برنامه سناریو میدهد.
آیا شما هم تجربهای از عمل مهم این لهجه دوستداشتنی دارید؟ نظرات و دیدگاههای خود را اصلی ما و بقیه کاربران همیار آیتی در اینباره به اشتراک بگذارید.